Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
HostingWordpress

WordPress Hosting

Hızlı Olun!

WordPress hosting arayışı son zamanlarda ciddi bir şekilde artış sağlamış durumda. Özellikle yeni başlayanlar nereden başlayacağını hangi eklenti ve temaların kullanılacağını kestiremiyorlar. Yeni başlayanlar başta olmak üzere WordPress Dünyasında bulunan herkes için ideal WordPress hosting rehberini kaleme aldık.

Önemli Uyarı

Makaleye önemli uyarı ile başlamak istiyoruz. Çünkü yaptığınız yatırım ve harcadığınız emek günün sonunda boşa gidecektir.

Warez – Nulled – Kaçak – İlegal olan eklenti ve tema kullanmayın.
Wordpress Barındırma
WordPress Hosting

Hosting Nedir?

Hosting, kuruluşların ve bireylerin İnternet de  web sitesi yayınlamasına izin veren bir hizmettir. Bir web barındırma hizmeti sağlayıcısı, web sitesinin İnternet’te görüntülenmesi için gereken teknolojileri ve hizmetleri sağlayan bir işletmedir. Web siteleri, sunucu adı verilen özel bilgisayarlarda barındırılır veya saklanır. İnternet kullanıcıları web sitenizi görüntülemek istediklerinde tek yapmaları gereken web sitenizin adresini veya etki alanını tarayıcılarına yazmaktır.

Hosting Hizmetleri

  • Web Hosting
  • E-Posta Hosting
  • Veri Tabanı Hosting
  • Radyo Hosting

Hosting Çeşitleri

  • Paylaşımlı Hosting
  • Bayi Hosting
  • Sunucu Hosting
    • VDS Hosting
    • VPS Hosting
  • Bulut Hosting

WordPress Hosting

Hosting kavramıdan bahsettikten sonra WordPress Hosting seçiminde sizlere tecrübelerimizi aktaralım. Yaklaşık 8 yıldır WordPress tecrübemiz mevcut. İlk hobi olarak başlamış olsak da sonradan profesyonel yapıya geçmek zorunluluk oldu. Performans için bir çok alt yapısı eklenti kullandık hepsinin artıları eksikleri olmasına rağmen en iyi sonucu aldığımız yapı şekillendi.

Önemli Uyarı

Sunucunuzun işlemcisi ve belleği kadar I/O (Input/Output) değeri de önemlidir.

I/O (Input/Output) Nedir?

Hostingler de I/O (Input/Output), disk okuma yazma hızıdır. Mb/s cinsinden ölçülebilir. Hosting firmaları tarafından genelde 1 MB/Sn hız ile sınırlandırılmıştır. Dolaysıyla işlemciniz ve belleğiniz ne kadar hızlı olursa olsun okuma hızı yavaş olduğundan siteniz yavaş çalışacaktır. Dolaysıyla hosting seçerken I/O (Input/Output) değerinin yüksek olan bir sunucu tercih edin. Aksi durumda istenilen performansı alamayacaksınız.

Web Server

Yaygın olarak kullanılan üç farklı web server mevcuttur. Bunlar Apache, Nginx  ve Litespeed  teknolojileridir. WordPress (PHP) alt yapısını çalıştırmak için kullanılan web sunuculardır.

Apache

Apache, dünyadaki web sitelerin bir çoğunda kullanılan açık kaynak kodlu, ücretsiz bir web sunucusu yazılımıdır. Eski bir sistem olup performansı tartışılmaktadır.

Nginx

NGINX, Apache gibi açık kaynaklı bir web sunucu yazılımıdır.  “Engine-ex” olarak telaffuz edilir. NGINX Apache’ye göre daha iyi performans sergilemektedir.

Litespeed

LiteSpeed ​​Web Sunucusu (LSWS), açık kaynak sürümünün de bulunduğu tescilli bir web sunucusu yazılımıdır. LiteSpeed ​​Web Sunucusu yüksek performans ile ölçeklendirilen bir sunucu türüdür. Apache ve Nginx’e göre avantajları vardır.

Peki bu üç web sunucusundan hangisini tercih etmeliyiz ki performansımız üst seviyede olsun. Her şeyden önce şunu belirtmekte fayda var. Kullandığınız yapıya göre web sunucusu tercihi etmeniz gerekiyor. Biz WordPress alt yapısında hangisinden iyi sonuç aldık avantajlarıyla birlikte onu açıklıyoruz.

Apache ve Nginx web sunucuları ücretsiz web sunuculardır. Ücretsiz olması en çok tercih edilmesine ana etkendir. İşin içine performans ve maliyet girince olay değişebiliyor.  Apache ve Nginx web sunucuları kullandığınızda WordPress alt yapısında kullanacağınız Cache eklentileri ücretli olmaktadır.

LiteSpeed ​​Web Sunucusu ise diğer web sunuculara göre ücretli bir yazılımdır. Diğer web sunucularına göre daha az donanım kullanmaktadır. Diğer bir avantajı WordPress alt yapısında kullanacağınız eklenti ücretsizdir. Bu eklenti LiteSpeed ​​Web Sunucu yazılımını geliştiren firma tarafından yapılmaktadır. Aynı firmanın geliştiriyor olması eklentinin daha istikrarlı çalışmasını sağlamaktadır.

Sonuç

Performans deyince akan sular duruyor. Çünkü arama motorları başta olmak üzere  herkes sitelerin hızlı açılmasını istiyor. Bunu daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmak için yapmalıyız. Kaçarımız yok!

Biz yaptığımız testlerde ve aldığımız en iyi sonuçta Cpanel, LiteSpeed ​​Web Sunucusu, PHP 7.3 ve LiteSpeed ​ Cache eklentisini kullandık. Bu yapı ilk izlenimde maliyetli görünüyor olsa da orta ve uzun vadede sitenin de hızlı açılmasını eklediğimizde kazançlı oluyor.

Soru ve görüşlerinizi yorum alanına yazabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu